nieuws

De Kuip zwaait Van Bronckhorst uit

Van Bronckhorst.cropresize-1.1.cropresize.tmp.cropresize.tmp.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
Van Bronckhorst.cropresize-1.1.cropresize.tmp.cropresize.tmp.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - De voetbalcarrière van Giovanni van Bronckhorst zit er definitief op. In de 44ste minuut van de vriendschappelijke wedstrijd tussen Feyenoord en Real Mallorca nam hij zondag met een publiekswissel afscheid van het Feyenoord-publiek.
Het was van tevoren bekend: de 44ste minuut van het duel tussen Feyenoord en Real Mallorca stond in het teken van het afscheid van Giovanni van Bronkchorst. Scheidsrechter Ed Janssen legde het spel er speciaal voor stil om het Feyenoord-publiek het sein te geven dat Van Bronckhorst echt zijn laatste minuten als voetballer had gehad.

Erehaag

De spelers van beide teams en het arbitrale kwartet vormden een erehaag en de beide zoontjes van Van Bronckhorst hielden het bord met het rugnummer van hun vader omhoog om hem naar de kant te roepen. Vervolgens sprak algemeen directeur Eric Gudde mooie woorden tegen Van Bronckhorst en kreeg hij namens de club een cadeau aangeboden.

Speciale shirts

Giovanni van Bronckhorst signeert nog twee speciale shirts die tijdens zijn afscheidswedstrijd zijn gedragen en die te koop zijn. De opbrengst komt ten goede aan de Van Bronckhorst Foundation.

106 interlands

Van Bronckhorst kende een imposante loopbaan waarin hij uitkwam voor Feyenoord, RKC Waalwijk, Feyenoord, Glasgow Rangers, Arsenal, Barcelona en opnieuw Feyenoord. De Krimpenaar speelde in totaal 106 interlands en was aanvoerder van het team dat dit jaar de WK-finale verloor van Spanje.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl