nieuws

Harley Davidson Familiedag in Rotterdam verboden

De Rotterdamse Harley Davidson Club Goodfellas is woest op de gemeente, omdat een familiedag komende zondag niet door mag gaan. Locoburgemeester Joost Eerdmans heeft de bijeenkomst verboden.
De club kreeg dinsdag te horen dat het evenement op industrieterrein Laagjes in Rotterdam geen vergunning krijgt. Volgens de gemeente is het veiligheidsplan dat de club heeft ingediend niet in orde. Zo zou niet zijn toegelicht wat de organisatie doet als er calamiteiten zijn of als het tot confrontaties komt tussen motorbendes.
Spanningen
Ook heeft de politie een negatief advies gegeven vanwege de spanningen rondom motorclubs van de laatste tijd. In april kwam het bijvoorbeeld nog tot een flinke confrontatie tussen motorclubleden van Hells Angels en Mongols bij het Van der Valk Hotel in Rotterdam.
Een andere reden voor de gemeente om geen vergunning te verlenen is dat komende zondag in België ook een Harley Davidson fandag zou zijn. Deze zou zijn afgelast, waardoor de gemeente bang is dat bezoekers van dat evenement naar Rotterdam komen.
Teleurgesteld
"Het is dieptriest", laat Goodfellas-oprichter Jan Oosterbaan weten. "We doen dit al vijf jaar, dus dat het nu niet door kan gaan is heel erg jammer."
Ook bestuurslid Lou de Jager is teleurgesteld en begrijpt niets van de gang van zaken. Hij heeft maanden geleden al een vergunning aangevraagd, maar kreeg dinsdag pas te horen dat hij de familiedag moet afblazen.
De Jager: "We leveren al jaren hetzelfde veiligheidsplan in en nu is het opeens niet goedgekeurd. Ik heb jaren geleden notabene zelf een veiligheidsplan gegeven, terwijl de gemeente daar niet eens naar vroeg."
Familiedag de dupe
Het bestuurslid begrijpt dat de politie huiverig is vanwege de ophef rondom motorclubs, maar hij vindt het onterecht dat een familiedag waar ook moeders en kinderen komen hier de dupe van wordt. "Er zijn niet eens mensen veroordeeld voor die schietpartij bij het Van der Valk Hotel. En dan mag ons evenement niet doorgaan."
De Jager vindt dat de gemeente onnodig bang is voor calamiteiten. Hij zegt dat het evenement in België gewoon doorgaat. De locoburgemeester hoeft daarom niet bang te zijn voor grote toeloop uit het buitenland. "En al zou het wel afgelast zijn, dan is het nog onterecht. Vorig jaar werd het in Breda wel afgelast. Iedereen kwam toen hierheen, maar dat ging ook gewoon goed."