nieuws

Loting EK vrouwenvoetbal in Luxor Theater

Luxor Theater in Rotterdam
Luxor Theater in Rotterdam
De loting voor het EK vrouwenvoetbal 2017, dat in Nederland wordt gespeeld, vindt plaats op dinsdag 8 november in het Luxor Theater in Rotterdam. Het Kasteel van Sparta is één van de zeven stadions waarvan gebruik wordt gemaakt tijdens het toernooi.
In totaal doen er zestien landen mee aan het toernooi, dat van 16 juli 2017 tot en met zondag 6 augustus 2017 plaats vindt. Nederland, met oud-Spartaan Arjan van der Laan als bondscoach, is als gastland één van de deelnemers. De landen worden tijdens de loting verdeeld over vier poules van vier teams. De poule-indeling en de speelschema’s van de deelnemende landen worden tijdens de loting bekend.
Behalve Rotterdam zijn ook de steden Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede, Tilburg en Utrecht gastheer van de groepswedstrijden. In elke speelstad worden vier poulewedstrijden gespeeld. De Nederlandse dames werken op donderdag 20 juli hun tweede groepswedstrijd af op Het Kasteel.
De kwartfinales van het EK vrouwenvoetbal zijn in Deventer, Doetinchem, Rotterdam en Tilburg en de halve finales in Breda en Enschede. De finale wordt gespeeld in Enschede.