nieuws

Weer aanhouding voor overval na kerstdate

Politie Rotterdam Archief
Politie Rotterdam Archief © Thijs Kern
Een vermeende overvaller is woensdagochtend vroeg door de politie van zijn bed gelicht in Rotterdam. De 22-jarige man zou betrokken zijn geweest bij de overval op een Rotterdammer die na een kerstdate werd vastgebonden en geslagen in zijn woning.
De verdachte kon de politie maandenlang voorblijven, maar woensdagochtend ramde een arrestatieteam de voordeur van zijn woning. De politie arresteerde eerder al twee andere verdachten in de zaak.
Het destijds 34-jarige slachtoffer had op 26 december vorig jaar via internet met een vrouw afgesproken in zijn huis aan het Stellendamhof in Rotterdam-Zuid. Zij bracht daar de nacht door, waarop 's ochtends plots twee mannen de woning binnendrongen.
Vuurwapen
De overvallers bedreigden de Rotterdammer met een vuurwapen en bonden hem vast. Ook kreeg de man klappen. De daders sloegen uiteindelijk op de vlucht met onder meer de pinpas en auto van het slachtoffer. Ook de vrouw is plots verdwenen.
De politie kon de identiteit van de vrouw snel achterhalen. Zij werd in januari opgepakt in Den Haag. Ook arresteerde de politie begin dit jaar een mannelijke verdachte. Omdat mogelijk nog meer mensen bij de overval waren betrokken, gaat de politie door met het onderzoek.