nieuws

Familie doodgeschoten Mitchel 'verbijsterd' over besluit OM

De familie van de doodgeschoten Capellenaar Mitchel Winters heeft vol onbegrip gereageerd op het besluit de agent die het fatale schot heeft gelost niet te vervolgen.
Het steekt vooral dat de Capellenaar ongewapend was toen hij werd neergeschoten. ''Je mag van een getrainde agent verwachten dat hij een zaktelefoon van een vuurwapen kan onderscheiden'', zei advocaat Gerald Roethof, die de nabestaanden vertegenwoordigt.
Winters overleed in mei nadat hij was neergeschoten in het Schiedamse Beatrixpark. Volgens het Openbaar Ministerie zocht de Capellenaar bewust de confrontatie met de politie. Of hij ook van plan was zich te laten doden, is nog onduidelijk.

Afstand

Roethof heeft nog geen inzage gehad in het volledige onderzoek, maar heeft wel begrepen dat de afstand tussen de agent en Mitchel niet goed bepaald kon worden. Het OM zou daardoor zwaar leunen op de verklaring van de agent. ''Mag je dat doen?'', vraagt hij zich af.
Volgens de advocaat vragen de nabestaanden zich af waarom niet op de benen van de 21-jarige Mitchel is geschoten. ''Waarom recht door het hart? Dat is niet te begrijpen'', zegt de jurist. ''De familie is er nog niet klaar mee, laat ik het daar heel neutraal op houden.''
De politieman die het schot heeft gelost, zou ook erg aangedaan zijn. ''Je gaat nooit naar je werk met het idee dat je die dag iemand dood gaat schieten, dus het hakt er stevig in'', zei een woordvoerster van het OM.