nieuws

Frustratie over fietsenstalling bij station Blaak

De fietsenstalling bij station Rotterdam Blaak is vijf maanden geleden feestelijk geopend door wethouder Pex Langenberg om meer mensen op de fiets de stad in te trekken. De stalling kent echter nog de nodige gebreken.
De stalling pal naast het metrostation is verdiept en dat betekent dat je een trap af moet om je fiets te kunnen parkeren. De gleuven die daarvoor zijn aangebracht zitten te dicht op de wand waardoor het lastig is om je fiets naar boven en beneden te tillen.
Na kritiek hierop paste de gemeente de afstand tussen de gootjes aan, maar dat lost de frustratie over de stalling niet op.
Brede fiets
''Veel mensen hebben tegenwoordig een brede fiets, eentje met een bak voorop. Deze fietsen kan je lastig stallen in de rekken die er staan omdat zij gemaakt zijn voor de reguliere fiets,'' zo zegt Jan Laverman van de Rotterdamse Fietsersbond.
De zogenaamde 'hipsterfiets' verschijnt steeds meer in het straatbeeld en daar is de stalling niet op gebouwd. Laverman denkt dan ook dat de gemeente op langere termijn de ruimte tussen de stallingen moet verbreden.
Klachten die er zijn over de bovenrekken, waar je je hoofd gemakkelijk aan kan stoten, wuift hij weg. ''Toen de nieuwe stalling op het centraal station er kwam, stootten mensen in eerste instantie vaak het hoofd bij het in en uit de rekken halen van hun fiets. Nu ze er eenmaal aan gewend zijn geraakt, hoor je er niemand over.''