nieuws

Pastoor: 'Geen zorgen om blessures in selectie'

Sparta-trainer Alex Pastoor moet Thomas Verhaar zo'n twee tot drie weken missen. De aanvaller mist daardoor de start van de competitie. "Dat is nog het aanzien waard. Het had ook veel erger kunnen aflopen. Want het was natuurlijk best een achterlijke overtreding. Hij heeft vorig seizoen ook een enkelblessure gehad en het lijkt wat minder erg te zijn dan dat", aldus Pastoor.
De oefenmeester van Sparta heeft behalve Verhaar nog enkele spelers binnen zijn selectie die herstellen van een blessure. De liesblessure van Paco van Moorsel valt mee. Hij heeft nog wat lichte klachten, net als Craig Goodwin (scheenbeen) en Loris Brogno (bovenbeen). Geen van de blessures is dermate ernstig om nog een vervanger te halen.
"Nee, dat lijkt mij niet. Het zijn blessures waar je niet zo veel aan kunt doen. Normaal gesproken zijn er hooguit één of twee afwezig. Dus dan hoef je je niet zo veel zorgen te maken", legt Pastoor uit.
Aan de selectie zal vermoedelijk niets meer veranderen. "Dit is het. Maar dat roep ik ook al een paar maanden. We zijn naar niets meer op zoek, maar we houden wel onze oortjes en oogjes open."
De trainer heeft de speelwijze voor komend seizoen al uitgestippeld. "Daar was ik al een hele tijd uit", legt hij uit. "De namen doen er veel minder toe. In de hele voorbereiding hikt iedereen altijd tegen de eerste elf aan. En dat is juist de verkeerde instelling. Er gaan er elf spelen, dat kan ik beloven. Het is maar net wie er allemaal beschikbaar zijn. En hoe we dat voor de rest willen doen, is volgens mij wel duidelijk", aldus Pastoor.