nieuws

Wijktuin Ommoord in Chris Natuurlijk van 30 juli

Wijktuin Ommoord, tropische vruchten én tropische vogels in Chris Natuurlijk.
Beschermd natuurgebied

is een van de 100 groenste plekken in de gids
en favoriet van mede-auteur
. Chris Natuurlijk gaat met hem kijken in deze tuin waar de natuur haar gang mag gaan. Tot op zekere hoogte dan, want vrijwilligers houden het groen wel een beetje in bedwang, anders zou het binnen de kortste keren een ondoordringbaar woud worden. Sinds 2007 is de tuin door de gemeente Rotterdam tot beschermd gebied verklaard en daar is Geert Bos behoorlijk trots op. Hij is vrijwilliger van het eerste uur en geeft een rondleiding door de tuin.

Tropische sferen

Weer of geen weer, met de straatparade van het Zomercarnaval in het vooruitzicht, verkeert Chris Natuurlijk in tropische sferen op 30 juli.
In de achtertuin van een Rotterdamse wijnhandelaar groeit het tropische fruit aan de bomen en in Dierenspeciaalzaak de Rimboe zingen de tropische vogeltjes er lustig op los.

Gaan dieren ook op vakantie?

Het is stil in Nederland, de grote vakantie-uittocht is een feit. Gaan dieren ook op vakantie? Over die vraag buigt Jelle Reumer, oud-directeur van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam zich in deze aflevering van Chris Natuurlijk.

Over Chris Natuurlijk!

Waar hoor je over mooie parken, goede boeken, of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk! Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond.