nieuws

Leefbaar keert zich tegen schrappen familiedag motorclub

Leefbaar Rotterdam vindt het een schande dat de gemeente een streep heeft gehaald door de familiedag van de Harley Davidson Club Goodfellas. ''Hier zitten geen enge mensen. Gewoon mensen die een baan hebben'', zegt raadslid Dries Mosch.
De club kreeg dinsdag te horen dat het evenement op industrieterrein Laagjes in Rotterdam geen vergunning krijgt. Het veiligheidsplan zou niet in orde zijn. Goodfellas-oprichter Jan Oosterbaan
.
Motorclubs kwamen dit jaar meerdere keren negatief in het nieuws, onder meer vanwege een massale vecht- en schietpartij tussen rivaliserende bikers bij een hotel in Rotterdam. De regering beloofde daarop een strengere aanpak van motorbendes.
Geen criminelen
Volgens Leefbaar-raadslid Mosch zijn bij Goodfellas geen criminelen te vinden. ''Hier zitten de echte tandartsen, de commandanten van de brandweer'', somt hij op. De politicus noemt het 'ongelofelijk zonde en jammer' dat het evenement is afgelast.
Mosch verwijt de betrokken bestuurders en ambtenaren 'een tekort aan aandacht'. ''Ik denk dat er ook te weinig overleg is geweest. Als er goed overleg was geweest, was het gewoon doorgegaan'', zegt het raadslid.
Schadevergoeding
Het raadslid vindt dat de gemeente de getroffen ondernemers schadeloos moet stellen voor het schrappen van de familiedag.
''Mensen betalen een bedrag om hier te mogen staan. Verkopen de hamburgers, T-shirts en clubspullen'', vertelt hij. ''Dikwijls moet zo'n club een heel jaar van zo'n dag kunnen leven.''
Mosch keert zich met zijn kritiek tegen partijgenoot Joost Eerdmans, die als locoburgemeester besloot dat de familiedag niet kon doorgaan.
De gemeente laat alleen weten een 'goede reden' te hebben om geen vergunning te verlenen.