nieuws

Verzet tegen plan voor Rotterdams reuzenrad

Dinnerwheel foto Skyview Attraction
Dinnerwheel foto Skyview Attraction
Bewoners van het Scheepvaartkwartier keren zich tegen een plan om een 60 meter hoog reuzenrad te plaatsen op het Willemsplein. Volgens initiatiefnemer Perry Oerlemans leverde een informatieavond voor omwonenden veel negatieve reacties op.

Oerlemans
De ondernemer reageerde teleurgesteld op het verzet. ''Voor de aanvraag van de vergunning bij de gemeente hebben we eerst de bewoners geïnformeerd'', zegt hij.
Volgens de zakenman is het nu aan de politiek om te beslissen over de toekomst van zijn project. Als het plan doorgaat, moet het rad veertig gondels gaan tellen. Bezoekers moeten onder meer kunnen eten en drinken in de attractie, die vijf jaar moet blijven staan.
Omwonenden
''Als het aan mij ligt, beginnen we liever vandaag dan morgen met de aanleg'', aldus Oerlemans. ''Maar we vinden het belangrijk om ook met de omwonenden om de tafel te gaan.''
De locatie in het Scheepvaartkwartier, nabij de Spido, werd door Oerlemans in overleg met de gemeente gekozen als mogelijke locatie. Met het project zou een bedrag gemoeid zijn van 6,5 miljoen euro.
Ondernemers
Volgens Oerlemans staan niet alle omwonenden negatief tegenover het plan. Vooral de lokale ondernemersvereniging zou wel brood zien in de komst van de attractie. ''Ik verwacht de omwonenden nog te kunnen overtuigen'', aldus de zakenman.
De Bewonersorganisatie Scheepvaartkwartier maakt op de eigen website duidelijk dat veel mensen geen heil zien in het plan. Omwonenden vrezen voor overlast door de komst van de imposante attractie.