nieuws

Golfer Joost Luiten dicht bij hole-in-one

Golfer Joost Luiten
Golfer Joost Luiten
Golfer Joost Luiten heeft tijdens de openingsronde van het PGA Championship in Amerika bijna een hole-in-one geslagen. Op de twaalfde hole, een par-3, was hij dicht bij, maar het balletje ketste echter af op de vlag. De birdie wist Luiten wel te scoren.
De 30-jarige Rotterdammer kende verder een wisselvallige openingsronde bij de laatste major van het jaar. Hij had 72 slagen nodig voor de achttien holes op de Baltusrol Golf Club in Springfield. Met die score heeft hij zeven slagen meer dan de Amerikaanse leider Jimmy Walker.
De Nederlandse olympiër, die volgende week naar Rio gaat, opende met een bogey op de tiende hole, gevolgd door een birdie op de elfde. Op de twaalfde hole was Luiten dus heel dicht bij een hole-in-one. Daarna volgden vijf bogeys en nog twee birdies.
"Ik laat het na om mezelf te belonen'', meldde Luiten op zijn website. Hij klaagde over zijn afrondende werk op de green. "Als je geen enkele putt voor birdie weet te holen, wordt het gewoon heel lastig. Dat is eigenlijk ook het probleem van de laatste weken", aldus de Rotterdammer, die voor de vijfde keer meedoet aan het PGA Championship.