nieuws

Voetgangers lopen gevaar bij busstation Heinenoord

Voetgangers bij het busstation in Heinenoord moeten dwars door de berm en tientallen meters over de rijbaan lopen om het busstation te bereiken. Vorige week werd de oversteekplaats weggehaald en zijn de buspassagiers aan hun lot over gelaten. "Dit is levensgevaarlijk", zegt inwoner Krijn Keizer.
Voor de fietsers is het niet veel beter, vindt Jan Laverman van de Fietsersbond. "Ik ga dit aankaarten bij de provincie, het is niet veilig om hier het busstation te bereiken."
Laverman wil dat de oversteekplaats zo snel mogelijk wordt teruggelegd bij het station aan de Reedijk. "Vroeger was hier ook een brug, zodat voetgangers en fietsers niet over de rijbaan hoefden te lopen. Ik wil voorstellen om ook die brug weer aan te leggen."
De provincie Zuid-Holland zegt dat het waterschap Hollandse Delta verantwoordelijk is voor de weg, maar volgens Laverman is er wel degelijk een verantwoordelijkheid voor de provincie. "Omdat het hier de aansluiting op openbaar vervoer betreft, moet de provincie ingrijpen", vindt hij.