POLITIE

Twee aanhoudingen voor ingooien ruiten bij Vlaardingse persfotograaf

Scherven in het huis van de Vlaardingse persfotograaf.
Scherven in het huis van de Vlaardingse persfotograaf. © JBMedia
De politie heeft twee mannen aangehouden voor het ingooien van de ruiten van de woning van de Vlaardingse persfotograaf Joey Bremer in mei van dit jaar. De daders uit Hendrik-Ido-Ambacht en Capelle aan den IJssel (22 en 25 jaar) kwamen naar voren na een lang onderzoek. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Door het gooien met stenen sneuvelde onder meer de ruit van de slaapkamer van de moeder van Bremer. Ze ging net naar bed, maar werd niet geraakt.
Op camerabeelden die werden getoond na het voorval is te zien dat rond het tijdstip van de actie een auto en een werkbus in de buurt rondrijden. Na het ingooien van de ruiten rennen twee mannen hard weg.

Eerdere bedreigingen

De aanhoudingen hebben mogelijk te maken met eerdere bedreigingen richting de fotograaf vanuit kringen van aanhangers van Feyenoord. Volgens de persfotograaf was er sprake van een misverstand. Aanhangers van Feyenoord zouden boos zijn omdat Bremer foto's zou hebben gemaakt bij de rellen bij de laatste training van Feyenoord voor de wedstrijd Feyenoord-Ajax. Bremer was niet aanwezig bij die confrontatie tussen de politie en voetbalfans.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl