nieuws

Versnijdingsmiddel verstopt in plafond Rotterdams café

Politie-uniform (archieffoto)
Politie-uniform (archieffoto)
Een arrestatieteam heeft bij een inval in een café aan de Rotterdamse Groene Hilledijk zo'n anderhalve kilo versnijdingsmiddel gevonden. De stoffen zaten verstopt in het plafond.
De politie had ontdekt dat in de horecazaak werd gehandeld in drugs. Bij de inval bleken meerdere bezoekers inderdaad het nodige op hun kerfstok te hebben.
Zo sloeg een 34-jarige man op de vlucht bij het zien van de agenten. Hij gaf zich pas over nadat een waarschuwingsschot was gelost. De man had zo'n 500 euro contant geld bij zich.
Harddrugs
Ook een 28-jarige man uit Barendrecht moest mee naar het bureau. Hij bleek harddrugs op zak te hebben.
Niet alleen bezoekers werden betrapt met verdovende middelen. Een 25-jarige medewerkster uit Berkel en Rodenrijs had harddrugs in haar auto liggen.

Feijenoord

Agenten vielen niet alleen het café binnen, maar namen ook poolshoogte in twee woningen in Feijenoord. In een van de woningen lag 95.000 euro in cash en harddrugs.
De politie vond in het andere huis een vuurwapen, luchtdrukwapen, drie kilo harddrugs en nog eens 3000 euro contant geld. Een 28-jarige vrouw werd opgepakt.

LPG-tank

Het onderzoek leidde verder naar een bedrijfspand aan de Boelewerf in Ridderkerk. Daar stond een LPG-tank die was omgebouwd om drugs of geld in te verstoppen.
Agenten sloegen later ook nog een verdachte in de boeien op het Rotterdamse Van Zandvlietplein. De 35-jarige Rotterdammer zou betrokken zijn bij de drugshandel in het café op de Groene Hilledijk.
De inval in het café vond dinsdag plaats, maar de politie kwam vrijdag met het nieuws naar buiten.