nieuws

Konijneninvasie zorgt voor overlast in dakpark

Konijnen hebben massaal hun intrek genomen in het dakpark aan de Rotterdamse Vierhavensstraat. De dieren hebben het prima naar hun zin, maar de gemeente vreest voor gevaarlijke toestanden en broedt op een gedwongen verhuizing van de gretige gravers.
''Veel Rotterdammers maken heel graag gebruik van dit dakpark'', zegt Peter van Druten van gemeente Rotterdam. ''Maar de konijnen hebben het ook ontdekt. Zij kunnen hier heerlijk dollen, ravotten en gaten graven.''
Vooral dat laatste zorgt voor problemen. Bezoekers worden met borden gewaarschuwd voor gaten in de grasmat. Ook zijn hekken neergezet en lintjes opgehangen om te voorkomen dat bezoekers ten val komen en botbreuken oplopen.
Holen
Volgens Van Druten is de grond op sommige plekken in het park ideaal om holen te graven. Toch doen de konijnen er goed aan niet al te gehecht te raken aan het park. De gemeente laat komende week de gaten dichten.
De tientallen konijnen worden op termijn gevangen. Daarna worden ze opnieuw uitgezet in de buurt van Oostvoorne. ''Daar kunnen ze nog wat konijnen gebruiken'', zegt de gemeentewoordvoerder.
Gaas
Om te voorkomen dat andere haasachtigen opnieuw hun intrek nemen op de populaire recreatieplek, worden maatregelen genomen.
Zo wordt er op 40 tot 60 centimeter onder de grond een gaas gespannen. Het graven van holen is daarmee definitief verleden tijd.