nieuws

Aanvoerder Dirk Kuyt: 'Iedere prijs is er een'

Dirk Kuyt heeft tijdens zijn carrière al veel meegemaakt, maar nooit eerder speelde hij om de Johan Cruijff Schaal. "Laten we hem dan ook maar gelijk winnen", aldus de aanvoerder van Feyenoord. "Natuurlijk heeft een kampioenschap veel meer waarde dan bijvoorbeeld een Johan Cruijff Schaal. Maar we hebben vorig seizoen met Feyenoord een prijs gewonnen en die lijn wil je gewoon doortrekken. Iedere prijs is er een."
De captain van de Rotterdammers vindt de wedstrijd tussen de landskampioen en de bekerwinnaar van het afgelopen seizoen een mooie traditie. "Het is ook een mooi moment om vroeg in het seizoen te meten waar we staan. We hebben een uitstekende voorbereiding gehad, maar dat telt dan op dat moment niet meer. Als je de Johan Cruijff Schaal wint dan heb je gelijk iets tastbaars en daar gaan we voor", aldus Kuyt.
Voor het eerst wordt de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal gespeeld na het overleden van de legendarische nummer 14. Kuyt: "Dat hij er niet meer bij is, is een heel gekke gewaarwording. Cruijff is voor mij een absolute legende, iemand die onsterfelijk is."
"Ik heb hem een aantal keren meegemaakt. Hij was er altijd rondom de eindtoernooien. In 2010 zijn we met een aantal spelers, waaronder hij, wezen golfen. Dat waren mooie momenten. Hij was ook trots op dat team en heeft zich ook positief over mij uitgelaten. Dat doet je wel wat, als Nederlands beste speler zulke mooie woorden over je spreekt", aldus de aanvoerder van Feyenoord.