nieuws

Koeienfeestje moet geld opbrengen voor melkautomaat

Het boerenechtpaar Iris en Simon van Leeuwen uit Heenvliet haalt alles uit de kast om een melkautomaat op hun erf te kunnen zetten. Een crowdfundingactie leverde nog niet het benodigde bedrag op en dus volgt zaterdag een open dag.
Het doel van het stel is
. Daar kunnen consumenten straks verse koeienmelk tappen, die veel lekkerder en gezonder zou zijn dan bewerkte melk uit de fabriek. Aan de automaat hangt wel een stevig prijskaartje: circa 8000 euro.
Het echtpaar stapte niet naar de bank, maar probeerde zo'n 6000 euro op te halen met crowdfunding. Particulieren worden dan gevraagd om financiële steun. ''We zitten nu op goed 5000 euro'', zegt Simon.
Fotoshoot
De open dag moet de laatste duizend euro opleveren. Liefhebbers van koeien kunnen er vermoedelijk hun lol niet op: ''Je kunt dan picknicken tussen de koeien, een fotoshoot tussen de koeien maken'', somt de boer op. Hij vraagt bezoekers om 2 euro entreegeld.
De boer weet na de open dag of er genoeg geld is voor de melkautomaat. Als alles meezit kunnen bezoekers begin september zelf melk tappen van de ruim honderd melkkoeien van het stel. ''Dan komt er een vervolg op de open dag.''
Update: Iris en Simon hebben het benodigde geld bij elkaar gekregen.