nieuws

Cruisebedrijf uit Zuid-Beijerland mijdt Turkse wateren

Cruisebedrijf Bluecruise La Reine de Turquie uit Zuid-Beijerland komt Nederlandse gasten tegemoet die Turkije liever mijden. De komende tijd biedt de organisatie alleen vakanties aan in de Griekse wateren.
Veel passagiers maken zich volgens eigenares Heleen Grimberg zorgen over de politieke onrust sinds de mislukte staatsgreep in Turkije. Nederlanders kunnen zich volgens haar moeilijk een beeld vormen bij 'massa-arrestaties en massa-ontslagen'.
Volgens Grimberg is het rustig in Bodrun, de thuishaven van het luxe zeiljacht La Reine de Turquie. Toch vaart het bedrijf voorlopig alleen op de Griekse eilanden. ''We hebben ervoor gekozen met onze gasten mee te gaan'', aldus de eigenares.
''Doordat de problemen zich afspelen in Turkije en dit land zoveel in het nieuws is op dit moment, raakt de angst voor Turkije ook Bodrum en omgeving'', laat ze weten. ''Turkije is Turkije, is dan de gedachte. En die gedachte houdt de angst in stand.''
Kos
Volgens Grimberg voelen alle reisorganisaties momenteel de onrust in Turkije. ''Daar hebben wij ook last van'', stelt ze. Het zeiljacht van het bedrijf vaart daarom voorlopig via Kos langs de zuidelijke Griekse Dodekanese eilanden.
De Nederlandse heeft nog een tip voor reislustige mensen die zeker willen weten dat het veilig is op Kos: in de haven van het Griekse eiland hangt een webcam 'om te laten zien dat het er vredig en rustig is'.