ERASMUSBRUG

Toch een fietspontje van en naar Heijplaat in de spits

De huidige waterbus bij Heijplaat
De huidige waterbus bij Heijplaat © Rijnmond
Woest waren ze op de gemeente, de bewoners van Heijplaat. Die besloot namelijk zomaar om de Waterbus-verbinding met ingang van 1 januari 2022 te veranderen in slechts een voetveer. Dus konden de Heijplaters - vaak jonge Rotterdammers met werk in de stad en schoolgaande kinderen - niet meer met hun fiets het water naar het centrum van de stad oversteken.
Op dat besluit komt verkeerswethouder Bokhove nu terug, om tegemoet te komen aan de bezwaren van de bewoners.
In 2022 komen, in overleg met de bewoners, twee veerdiensten uitgevoerd door Watertaxi. Een spitsdienst met een personenveer (alleen voor voetgangers) naar de Willemskade naast de Erasmusbrug, en een spitsdienst met een fietsveer naar de Marconistraat aan de Merwehaven. Allebei de veerdiensten zijn in eerste instantie voor een jaar en gaan zo snel mogelijk in januari varen.

'Te mager'

Volgens Peter Koen van actiegroep Waterbuslijn 18, die bewoners vertegenwoordigt van Heijplaat, is dit plan van Bokhove te mager. Hij wil een ruimere dienstregeling waarbij bewoners op meer tijdstippen met hun fiets op de pont kunnen. Ook wil hij dat de wethouder het overleg met de provincie hierover hervat. De actiegroep is wel blij dat Bokhove dit voorstel nu gedaan heeft. "We zien in elk geval dat de gemeente in beweging is gekomen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl