nieuws

SLR wint Gouden Drum in Battle of Drums

De leden van brassband SLR gaan vrijdagavond naar huis met de felbegeerde Gouden Drum. De muziekgroep won de Battle of Drums in het centrum van Rotterdam.
De trommelaars en dansers van SLR, CEB en Dreamteam Brassband trokken aan het begin van de avond richting het Hofplein. Daar namen ze het tegen elkaar op.
De organisatie is tevreden over het verloop van de avond. ''De sfeer was goed. Het publiek ging helemaal tekeer'', glundert een woordvoerder. Ook het weer hielp een handje: het massaal toegestroomde publiek hield het droog.
Hoewel de jury de artiesten van SLR aanwees als winnaars, had het publiek een andere favoriet. Toeschouwers mochten lawaai maken om aan te geven welke band de beste was. Na geluidsmetingen van de organisatie bleek dat Dreamteam de publieksprijs wint.
De veiligheidsmaatregelen rond het evenement waren erg zichtbaar. Zo stonden op verschillende plaatsen ME-busjes geparkeerd en hielden agenten een oogje in het zeil. Ook stonden wagens van de Roteb zo geparkeerd dat ze kruispunten blokkeerden.