nieuws

El Azzouzi: 'Wil vooral veel minuten maken bij Sparta'

Zakaria El Azzouzi was met twee treffers in het oefenduel tegen NAC Breda (2-2) de Spartaan van de wedstrijd. De aanvaller sprak zelf weliswaar van 'intikkertjes', maar hij lijkt zijn draai gevonden te hebben op het Kasteel. "Ik wil Sparta aan handhaving in de eredivisie helpen", aldus El Azzouzi tijdens de jaarlijkse Familiedag.
De door Ajax aan Sparta verhuurde speler wil vooral veel minuten maken in de eredivisie en is blij dat hij goed is opgevangen als nieuweling. Met name over het kampioensfeest van afgelopen seizoen hoort hij regelmatig wat. "Ik heb veel filmpjes gezien. De jongens hebben het er nog steeds over. Het was een gekkenhuis."
Zijn teamgenoot Paco van Moorsel maakte dat feest mee. "Het kampioenschap was speciaal. Het feest was een mooie afsluiter van een mooi seizoen." Het nieuwe seizoen, dat volgende week begint, wordt vanzelfsprekend een stuk lastiger. "Het verschil zit hem dit seizoen in kwaliteit. Daar moeten we op anticiperen. Dat hebben we al gedaan met het halen van nieuwe jongens, maar we moeten ook anders voetballen dan in de Jupiler League", aldus Van Moorsel.