nieuws

Pastoor: 'We blijven hetzelfde doen als vorig jaar'

Sparta speelt weer op het hoogste niveau van Nederland en dat is te merken. De jaarlijkse Familiedag trok dit jaar nog meer fans van Sparta naar het Kasteel. Al die supporters hopen op één ding: een langer verblijf van Sparta in de eredivisie. Trainer Alex Pastoor hoopt dat ook.
"Het plan is om weg te blijven van de onderste drie plaatsen", aldus Pastoor tijdens de Familiedag. Om dat doel te bereiken moet Sparta net als in het kampioensjaar een hecht team vormen, vindt hij. "We zullen dit seizoen hetzelfde doen als vorig jaar, alleen zullen de externe factoren veranderen. Er komt meer weerstand en meer media-aandacht."
Pastoor gelooft dat zijn spelers daartegen bestand zijn. Degradatievoetbal ontlopen behoort zeker tot de mogelijkheden. "Dat blijft wel lastig om te zeggen, want je weet niet hoe de andere ploegen ervoor staan. De kunst is om alle wedstrijden aardig te spelen, niet maar een stuk of vijf. Vorig jaar kenden we het kampioenschap van de stabiliteit en ook dit jaar moeten we dag in dag uit bij de eigen waarden blijven."
Sparta gaat de eredivisie in met enkele nieuwe spelers. Pastoor legt uit hoe die jongens in beeld komen. "Via internet en uit je netwerk. De meeste spelers die in beeld komen kunnen echt wel voetballen, maar pas als je een groep hebt die ambitieus is en wil samenwerken ga je presteren. Dan wordt iedereen meer waard dan hij eigenlijk is. Daarom verdiepen we ons in de persoon. Vorig jaar betaalde zich dat uit. We hebben toch niet de Messi in huis die in zijn eentje het verschil kan maken."