nieuws

Roemenen opgepakt na babbeltruc oude vrouw

Politie Rotterdam Archief
Politie Rotterdam Archief © Thijs Kern
Belgische agenten hebben zondag twee mannen opgepakt die in Gorinchem een 83-jarige vrouw hadden beroofd van haar gouden ketting. De vrouw is het slachtoffer geworden van een babbeltruc.
Zondagochtend wilde de 83-jarige vrouw afval weggooien aan de Bornsteeg toen twee mannen in een auto met buitenlands kenteken haar de weg vroegen.

Aan de praat


De bijrijder stapte uit en hield de vrouw aan de praat. Op een onbewaakt moment trok hij de gouden ketting van de hals van de vrouw. Nog voor de vrouw kon reageren, stapte de bijrijder weer in de auto en gingen ze ervandoor.
Surveillerende agenten die de melding over de beroving hadden gehoord zagen de auto over de A15 rijden. Ze gingen er achteraan en gaven een stopteken. In plaats van te stoppen, gaf de bestuurder juist flink gas. De agenten verloren de auto uit het oog.

Belgische hulp


De politiehelikopter was intussen ook mee komen helpen. Via de A15 ging de auto de A16 op, de Belgische grens over. Daar was de politie ook gewaarschuwd. Belgische agenten kregen het duo tot stilstand en hielden de mannen aan.
Het zijn twee Roemeense mannen van 32 en 34 jaar. Ze zijn meegenomen naar het bureau en worden later naar Nederland gebracht.