nieuws

'Berghuis is welkom, maar ook noodzakelijk'

'Met de komst van Steven Berghuis is Feyenoord een serieuze titelkandidaat.' Zo luidt de FC Rijnmond-stelling van de dag en ruim 78 procent van de volgers van RTV Rijnmond is het daarmee eens. Ook analytici Jan Boskamp en Emile Schelvis.
"Berghuis heeft een actie in huis en kan daardoor Jørgensen ook vanaf de zijkant bedienen. En hij heeft ook nog eens scorend vermogen. Nu heb je dat met Toornstra niet", zegt Boskamp in de regionale voetbaltalkshow.
Schelvis is het eens met de oud-voetballer. "Berghuis is niet alleen een welkome versterking, maar ook een noodzakelijke versterking. Als Elia zijn dag niet heeft, dan heb je helemaal geen creativiteit. Vanuit het middenveld geeft niemand een steekpass."
De eerste prijs van het seizoen heeft Feyenoord in ieder geval laten liggen. Zondag gingen de Rotterdammers in de strijd om de Johan Cruijff Schaal met 1-0 onderuit tegen landskampioen PSV. Boskamp: "Het was in de eerste helft niet om aan te gluren. Alleen in de tweede helft zat er gif in."
"Ik roep al 40 jaar dat Feyenoord kan meedoen om de titel. Dat zeg ik elk jaar! Het zal toch weer een keer moeten gebeuren", aldus Boskamp.