SPARTA

Podcast Sparta: 'Tom Beugelsdijk staat er gewoon bij tegenslag'

Tom Beugelsdijk had een verkeerde terugspeelbal bij Sparta-RKC
Tom Beugelsdijk had een verkeerde terugspeelbal bij Sparta-RKC © VK Sportphoto - Mischa Keemink
Vlak voor de kerstdagen kijken presentator Frank Stout, chef sport Ruud van Os en supporter Anton Slotboom terug op het 1-1 gelijkspel van Sparta tegen RKC Waalwijk. Met dit punt schiet de Kasteelclub weinig op in de strijd om handhaving in de eredivisie. "Het moment suprême kwam helaas niet", constateert Van Os.
Terwijl Sparta de overwinning misschien wel meer verdiende dan RKC. "Tot aan de eerste goal had RKC niets te vertellen", vindt Van Os. "De goal kwam uit de lucht vallen. Sparta was het even kwijt, maar pakte het op. De bovenliggende partij was Sparta, die inderdaad de mist slechte was. Ik dacht dat Sparta de zege eruit zou halen."
Verder neemt Van Os het op voor schlemiel Tom Beugelsdijk, die opzicht in de fout ging bij de 0-1. "Hij is kampioen in de hand in eigen boezem steken. Beugelsdijk staat er gewoon bij tegenslag. De meeste voetballers duiken dan weg. Daarmee hangt Beugelsdijk de angel er meteen uit."

Pluim voor de supporters en 'Monsieur' Gerard Nijkamp

Volgens de mannen van de FC Rijnmond Podcast is er voor Sparta nog geen man overboord. "We zijn zelfs een plaatsje gestegen", reageert Slotboom optimistisch. Van Os vult aan: "Er is nog niks aan de hand omdat je op de ranglijst kunt stijgen. Maar als Sparta tevreden aan de kerstdis had willen zitten, dan had er minimaal van RKC gewonnen moeten worden. Dat is dus niet gebeurd."
Van Os had ook positieve woorden voor de supporters van Sparta, die buiten het stadion met vuurwerk een mooi eerbetoon hadden aan de overleden oud-spelers Aad Andriessen en Wout Holverda. "Als je dit op zo'n correcte wijze doet, dan zijn ze de Spartanen van de Week. Het kan dus wél: voetbalsupporters kunnen zich gedragen."
De tekst gaat verder onder de foto:
Het eerbetoon van de Sparta-supporters aan de overleden oud-spelers Aad Andriessen en Wout Holverda
Het eerbetoon van de Sparta-supporters aan de overleden oud-spelers Aad Andriessen en Wout Holverda © VK Sportphoto - Mischa Keemink
In de Sparta-editie van de FC Rijnmond Podcast benadrukte Slotboom de passie van Gerard Nijkamp. De supporter merkte op dat de nieuwe technisch directeur duidelijk meeleefde met Sparta tegen RKC. "Dan ben je een Spartaan", vindt Slotboom.
Er is in geval werk aan de winkel voor Nijkamp op de transfermarkt. De mannen van de FC Rijnmond Podcast laten een aantal (transfervrije) namen de revue passeren. "Er moet in elk geval een spits en een creatieve middenvelder bij", zegt Van Os. "Ook moet er iemand op de plek van Dirk Abels op het middenveld komen. Hoe goed hij ook zijn best doet, Abels is geen Abdou Harroui."
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp: +3197012113165 of mail: nieuws@rijnmond.nl!