nieuws

Feyenoord-fans in Sportclub Rijnmond

In Sportclub Rijnmond is er maandag volop aandacht voor de Feyenoord-fans tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. In de Amsterdam ArenA was er zondag een speciaal familievak, waarin zowel Feyenoord-fans als PSV-fans zaten. RTV Rijnmond sprak met enkele fans in dit vak en dat leverde mooie beelden op, zoals in het voorproefje te zien is.
Familiedag Sparta

Verder is er aandacht voor de Familiedag van Sparta, waarop de kersverse promovendus een oefenduel speelde tegen NAC. De ploeg van trainer Alex Pastoor speelde op Het Kasteel met 2-2 gelijk.

Excelsior

Ook is er aandacht voor Excelsior. De Kralingers beginnen zaterdag aan de competitie tegen FC Twente en hebben een slechte voorbereiding achter de rug. De selectie is nog steeds niet compleet en drie van de vier serieuze oefenwedstrijden werden verloren. Ook het Spaanse Espanyol was zaterdag met 3-0 te sterk.

Handbalsters

Verder is er aandacht voor regiogenoten die deelnemen aan de Olympische Spelen in Rio. De Nederlandse handbalvrouwen verbaasden vriend en vijand door een half jaar geleden ineens zilver te winnen op het WK. Tot voor kort had nog nooit iemand gehoord van Estavana Polman of Tess Wester, nu zijn het bekende sporters. Maar in de selectie zitten ook twee speelsters uit Schiedam en één uit Papendrecht.

Eythora Thorsdottir

Een van de grote blikvangers tijdens de Spelen is de Nederlandse turnster Eythora Thorsdottir uit Poortugaal. Onlangs werd ze in Rotterdam nog Nederlands kampioen op de vierkamp, met een puntenrecord. En als alles meezit, kan deze 17-jarige turnster met IJslandse roots ook in Rio zomaar hoge ogen gooien.
Sportclub Rijnmond is vanaf 17.28 te zien op TV Rijnmond en wordt ieder uur herhaald.