POLITIE

Politiepost en camera's bij huis van coronaminister Hugo de Jonge

Politiepost bij huis minister De Jonge
Politiepost bij huis minister De Jonge © MediaTV
Het huis van coronaminister Hugo de Jonge in Rotterdam wordt sinds vrijdag zichtbaar beveiligd. Er staat een post van de politie met verschillende camera's die de omgeving in de gaten houden. Ook is een mobiele camera neergezet. De politie zegt dat er 'zichtbare en onzichtbare maatregelen zijn genomen'.
Wat de aanleiding is voor de extra bescherming willen politie en justitie niet zeggen. "We nemen deze maatregelen op basis van informatie die het Openbaar Ministerie heeft", laat justitie weten.
De minister van Gezondheid wordt al langer bedreigd. De afgelopen tijd is het ook onrustig bij het huis van De Jonge. Donderdag 16 december werd een 27-jarige Amsterdammer aangehouden omdat hij er meerdere keren aanbelde. De coronademonstrant ging langs na het protest in Vlaardingen.
Hij zond live op internet uit hoe hij in Rotterdam 'verhaal ging halen' bij De Jonge thuis. Door de intercom liet hij weten dat hij met de coronaminister wilde praten. Daar werd geen gehoor aan gegeven.
De avond ervoor werd er een vreemd voorwerp voor de deur van De Jonge gevonden. Dat bleek, na onderzoek van de politie, loos alarm.