nieuws

Hoekse Waard zonder geld door zevenkopsboor-roof

De gedupeerde Rabobank en overkoepelende bankenvereniging stellen al voor om geld desnoods te laten bestellen door koeriers, maar de gevolgen van de spraakmakende zevenkopsklopboor-pinautomaatroof strekken ver voor de Puttershoek en Maasdambewoners op het eiland Hoeksche Waard.
Door alertie van een bejaarde Puttershoekse flatbewoonster zijn de twee dieven weliswaar snel in de kraag gevat, maar de automaat is na het weekend nog steeds in onbruik.
Bij de enige overgebleven flappentap in de muur van het Puttershoekse Hema-warenhuis staan sinds dit weekend lange rijen, waardoor ook deze snel leeggetrokken en dus eveneens buiten dienst raakt.
Na de gewelddadige en enorme schades aan have annex vastgoed veroorzakende roverij met shovels plus explosieven getuigt volgens de politie deze nieuwe boor-methode van meer subtiliteit en beter apparatenkennis van zaken
Waarom de vervanging van deze flappentap-automaat zolang op zich laat wachten is vooralsnog onduidelijk.
Jack Kerklaan spreekt enkele wachtende Hoekse Waards consumenten voor hem aan over de brutale nachtelijke dieverij die hen voorlopig ernstig dupeert........