nieuws

Echte Pokémon veroveren Natuurhistorisch Museum

Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam haakt slim in op de hype rondom Pokémon GO, het spel op de smartphone waarmee je virtuele monsters kunt vangen door over straat te lopen. Het museum heeft een tijdelijke tentoonstelling ingericht met insecten die lijken op Pokémon.
“De bedenker van Pokémon, de Japanner Satoshi Tajiri, verzamelde vroeger insecten”, vertelt conservator Bram Langeveld. “En ik kwam dan ook zoveel parallellen tegen tussen het spel en de dieren die wij ook in onze collectie hebben.”
Bidsprinkhaan
Een voorbeeld hiervan is Scyther, een Pokémon gebaseerd op een bidsprinkhaan. Langeveld: “Niet alleen het uiterlijk komt overeen, maar ook de eigenschappen zoals behendigheid en een snelle aanval.”
Pokémon GO is dé hit van het moment. Overal in de stad zie je mensen volledig verdiept in het beeldscherm van hun telefoon op Pokémon te jagen. Maar voor de tentoonstelling is geen mobieltje nodig.
“Als er maar geen echte Pokéballs door het museum worden gegooid!”, grapt de conservator.

Pokéstop

Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam is sowieso een interessante plek voor Pokémon GO-spelers. Het museum is een zogeheten Pokéstop, een plek waar punten en ballen te verzamelen zijn en het wemelt er in de omgeving van de virtuele beesten.
De Pokémon-collectie is tot en met 21 augustus in de Hoboken Salon van museum te zien.