nieuws

'Wie wil er nu niet Olympisch goud?!'

De Nederlandse handbalvrouwen verbaasden vriend en vijand door een half jaar geleden ineens zilver te winnen op het WK. En dat smaakt naar meer. Dus willen ze nu Olympisch goud. Jarenlang leek dat onhaalbaar, maar in Rio zou het zomaar kunnen.
Tot voor kort had nog nooit iemand gehoord van Estavana Polman of Tess Wester, nu zijn het bekende sporters. Maar in de selectie zitten ook twee speelsters uit Schiedam en één uit Papendrecht. Kelly Dulfer, Jasmina Jankovic en Ailly Luciano.
"Wie wil er nu niet Olympisch goud?! Het is onze eerste keer en zijn op alles voorbereid. We gaan voor goud", zegt de Papendrechtse Ailly Luciano vol overtuiging. "Wij willen er gewoon bij staan. Het liefst met goud om ons nek", voegt Jasmina Jankovic uit Schiedam toe.
De andere Schiedamse handbalster Kelly Dulfer is wat terughoudender. "Alle landen zijn goed. Bij tien van de twaalf landen kan iedereen van elkaar winnen."
Oranje begint zaterdag 6 augustus aan de Olympische Spelen tegen Frankrijk. Argentinië, Zuid-Korea, Zweden en Rusland zijn de andere landen in groep B.