nieuws

Rotterdam krijgt Happy Streets

Rotterdam krijgt in september Happy Streets, een serie evenementen van Rotterdammers die zich inzetten voor een ander gebruik van straten en pleinen.
Op zondag 18 september is de eerste editie van Open Streets: een initiatief om een aantal straten en pleinen open te stellen voor mensen, door ze tijdelijk te sluiten voor auto's.

Wat er gaat gebeuren op welke straten en pleinen is nog niet precies duidelijk.
Organisator Jorn Wemmenhove: "De ervaring uit andere landen is dat heel verschillende mensen de straat op komen, er wordt weer ouderwets geflaneerd, maar ook hardlopen, skaten, yoga. Het is spannend om te zien waar bewoners zelf mee gaan komen.
Binnenkort wordt bekendgemaakt welke Rotterdamse pleinen en straten meedoen op zondag 18 september.
Wethouder Pex Langenberg van mobiliteit, duurzaamheid en cultuur vindt het een prima initiatief: "We willen heel graag dat bewoners en bezoekers van de stad zeggen: dit is mijn stad, dat wil ik groener maken, meer ruimte om te spelen, om te fietsen. En dat willen we graag mogelijk maken."

Honderd mensen op 1 dag

De Rotterdamse stoeptekenaar Daphne Bom ziet Open Streets wel zitten. Ze wil mensen portretteren door een krijttekening op straat.
"Misschien kan ik die keer honderd mensen op 1 dag tekenen. Het wordt een heel lang kunstwerk. Totdat het gaat regenen. Maar ik vind het fantastisch. Het is leuk om de zomer te kleuren met kunst uit de buurt."