nieuws

Oranjemuseum verkoopt collectie: 'Het is mooi geweest'

Liefhebbers van snuisterijen met de afbeeldingen van de koninklijke familie kunnen zich melden bij de eigenaar van het Oranjemuseum in 's Gravendeel. Dat sluit de deuren en verkoopt de volledige collectie.
In het voormalige museum kunnen duizenden stukken op de kop worden getikt. Het gaat onder meer om ansichtkaarten, kopjes, lepeltjes en vingerhoedjes. De 86-jarige eigenaar Henk van den Boogaard wil van de collectie af omdat hij te oud begint te worden.
Het museum werd in 2003 geopend door zijn vrouw Joke. Zij verzamelde sinds de geboorte van Koning Willem Alexander allerlei herinneringsvoorwerpen van het Koninklijk Huis en wilde dat graag met andere liefhebbers delen.
Levenswerk
Toen zijn vrouw in 2009 overleed, ging Henk door met haar levenswerk, al heeft hij zelf helemaal niets met de verzameling. "Ik vind het wel mooi hoor, maar ik weet er het fijne niet van", aldus Henk. Nu zijn gezondheid minder wordt en er er weinig mensen naar het museum komen, vindt hij het mooi geweest.
Het voormalige museum is al leeggehaald, dus kunnen geïnteresseerden bij Henk thuis naar de enorme hoeveelheid verzamelstukken komen kijken. "Alles is geprijsd en mag weg. Mijn vrouw heeft er altijd veel plezier van gehad, nu kan ik er een ander blij mee maken".