nieuws

Onrust in bankensector houdt aan

Logo Rijnmond InZaken
Logo Rijnmond InZaken
De onrust op de financiële markten rond banken hield ook dinsdag aan. Net als op de eerste dag van de week gingen aandelen in de financiële sector stevig onderuit, door zorgen over de kapitaalpositie van belangrijke instellingen en de gevolgen van de aanhoudend lage rente.
Dinsdag moest vooral Commerzbank het ontgelden. De op een na grootste bank van Duitsland zag zijn winst in de eerste helft van dit jaar hard dalen en wees daarbij op de lage rente en de terughoudendheid bij klanten vanwege de economische onzekerheid en de vele conflicten in de wereld. Het aandeel Commerzbank stond in de middaghandel op de beurs in Frankfurt 8 procent in de min.
In Italië leverde UniCredit nog eens bijna 5 procent in. De bank eindigde vrijdag in de onderste regionen van de stresstest en zou volgens Italiaanse media overwegen om 7 tot 8 miljard euro aan vers kapitaal op te halen.
Ook andere grote Europese banken zagen hun beurswaarde slinken. In Amsterdam verloor ING 4 procent. Deutsche Bank noteerde in Frankfurt ruim 3 procent in de min, terwijl de Franse banken BNP Paribas, Société Générale en Crédit Agricole 2,5 tot 3,5 procent achteruit werden gezet. De Spaanse Banco Popular zag 5 procent verdampen, terwijl het Italiaanse zorgenkind
Monte dei Paschi di Siena in Milaan 8 procent kwijtspeelde.