nieuws

Van der Gaag: 'Zeker nog niet uitgewinkeld'

Mitchell van der Gaag heette dinsdag verdediger Milan Massop welkom bij Excelsior. De hoofdtrainer van de Kralingers heeft echter nog steeds geen voltallige selectie tot zijn beschikking en hoopt snel nog enkele spelers van zijn wensenlijstje af te vinken.
"We zijn nog niet uitgewinkeld qua verdedigers. We willen er graag nog een centrale verdediger bij. Op meerdere posities zijn we nog zoekende. Dat wisten we al vanaf dag één. We kunnen er inderdaad weer een vinkje bijzetten, maar er moeten er nog een heleboel volgen", aldus Van der Gaag.
De hoofdtrainer is blij met iedere versterking, maar beseft dat de huidige gang van zaken niet ideaal is voor het groepsproces. "Iedere week is er wel een speler die nieuw is en binnendruppelt en zich moet aanpassen. En de spelersgroep natuurlijk ook. Heden ten dage werkt dat zo. Tot 1 september zullen we dat wel meer gaan zien", aldus Van der Gaag.

Oude bekende

Met het aantrekken van de 22-jarige Massop haalt de hoofdtrainer van Excelsior naast een verdediger ook een oude bekende binnen. Van der Gaag: "Milan is een verdediger die ik vorig jaar bij Eindhoven heb gehad. Hij kan op verschillende posities achterin spelen, zowel linksback als linker centrale verdediger. We hebben op dit moment maar twee centrale verdedigers. Milan is in eerste instantie binnen gekomen voor een rol als linker centrale verdediger."

Niet wedstrijdfit

Massop heeft deze zomer slechts individuele trainingen afgewerkt, waardoor hij nu nog niet wedstrijdfit is. Komende zaterdag tijdens de eerste competitiewedstrijd zal hij daarom niet meespelen als Excelsior tegen FC Twente speelt. "Zaterdag komt te vroeg. Dat klopt. Maar ik ben blij dat hij er is. We gaan zo snel mogelijk aan de slag om hem fit te krijgen", legt de hoofdtrainer uit.

Centrale duo

In het centrum van de verdediging is de spoeling dun bij de Kralingers. Afgelopen zaterdag speelde Excelsior met Jurgen Mattheij en Khalid Karami. Maar die laatstgenoemde is geschorst voor het eerste competitieduel en daarom zal Van der Gaag vermoedelijk Henrico Drost opstellen, die nog kampt met een lichte blessure.