nieuws

Massop: 'Deze kans met beide handen aangrijpen'

Milan Massop speelde nog geen minuut in de eredivisie, maar daar lijkt dit seizoen verandering in te komen. Excelsior presenteerde de 22-jarige verdediger dinsdag als nieuwe aanwinst. "Er wordt niet omheen gedraaid. Er worden geen valse beloften gedaan. Ik moet gewoon presteren en als ik dat doe dan is de kans groot dat ik ga spelen."
Massop kan ook als linksback uit de voeten maar is door Excelsior gehaald als centrale verdediger. "Er zijn in principe vier centrale verdedigers en de beste twee die spelen'', zegt Massop. ''Dat is eerlijk. Daar houd ik wel van. Ik wil die kans met beide handen aangrijpen. Ik wil laten zien dat ik dat kan."

Weg bij FC Eindhoven

Hoewel Massop afgelopen seizoen vrijwel alles speelde bij FC Eindhoven, neemt hij bewust afscheid van die club. Hij kon niet opschieten met de nieuwe trainer, Rotterdammer Ricardo Moniz. "Er zijn daar dingen gebeurd waar ik ook schuld aan heb. Het werkte niet tussen de trainer en mij. Wiens schuld het is dat laat ik in het midden.''
"Waar twee mensen ruzie hebben, hebben twee mensen schuld'', aldus Massop. ''Er was een verschil van denken. Op een gegeven moment was er geen werkbare situatie meer. Dat was veel breder dan voetbal inhoudelijke dingen. Het komt uiteindelijk neer op twee persoonlijkheden. Als die samen niet werken moet je een oplossing zoeken. Ik ben blij dat die oplossing is gevonden."

Samenwerking met Van der Gaag

Het afgelopen seizoen speelde Massop bij FC Eindhoven nog onder de huidige Excelsior-trainer Mitchell van der Gaag. Dat was een belangrijke factor in de keuze voor Excelsior. "Er waren natuurlijk meerdere opties. Maar ik heb vorig jaar al samengewerkt met deze trainer en daarnaast heb ik heel goede gesprekken gehad met de technisch-directeur (Ferry de Haan, red.) Uiteindelijk heeft dat me doen besluiten om voor Excelsior te kiezen."
Over het huidige Excelsior kan hij nog weinig zeggen. "Ik weet dat Excelsior groeiende is en een heel stabiele indruk maakt en ik hoop dat we het dit jaar minstens net zo goed kunnen doen als vorig jaar en ons weer weten te handhaven."