nieuws

Weeroverlast valt mee; toch geen Skate Night

Weer of geen weer, de Wednesday Night Skate in Rotterdam gaat deze week in elk geval niet door. De organisatie rekende dinsdag nog op noodweer en schrapte het evenement, maar inmiddels lijkt het woensdagavond toch droog te blijven.
Volgens organisator Rob Langenberg ging aan het besluit een week aan slechte weervoorspellingen vooraf. Toen weersites ook na het weekend wezen op een natte woensdag, besloot de organisatie dat het skatefeest
.
Inmiddels blijkt dat het evenement niet in het water hoeft te vallen. Rijnmondweerman Ed Aldus verwacht 's avonds droog weer. "Ik denk zeker dat het tussen 19.00 en 20.00 uur overal droog is geworden.'' Door de wind zal het parcours bovendien snel opdrogen.

Afspraak
Toch kunnen deelnemers hun skates woensdagavond in de kast laten liggen. Het is niet mogelijk om op het laatste moment het roer weer om te gooien. Dat heeft volgens Langenberg zowel financiële als praktische redenen.
"We hebben een afspraak met al onze leveranciers dat wij 24 uur van tevoren kosteloos bepaalde zaken kunnen annuleren", legt de organisator uit. Daarom besloot de organisatie dinsdag al uit voorzorg het evenement te annuleren.
Geld
Met het geld dat daarmee is bespaard, kan op een later punt alsnog een laatste tocht worden georganiseerd. Ook is het praktisch onmogelijk om een doorstart te maken: er zou dan op korte termijn te veel geregeld moeten worden.
Langenberg: "Er zit een hele grote organisatie achter. Ik heb ongeveer driehonderd medewerkers, mensen die op verkeersposten staan, beveiliging en allerlei dingen die ik op moet bouwen." Ook moeten straten worden afgezet.
"Hoe graag ik het ook zou willen, het kan gewoon echt niet meer. De beslissing is genomen", zegt de organisator. Hij gaat binnenkort met de gemeente in gesprek om te kijken of deze zomer alsnog een Skate Night georganiseerd kan worden.