nieuws

Plezier het belangrijkst bij G-voetbaltoernooi Barendrecht

Zo'n vierhonderd voetballers met een geestelijke of lichamelijke beperking staan woensdag op het veld bij BVV Barendrecht. Zij vertegenwoordigen grote clubs als Ajax, Willem II en PSV op het 24ste G-voetbaltoernooi.
Toeschouwers kunnen zich op sportpark De Bongerd even in een landelijke competitie wanen. Zo dragen de spelers tenues van ploegen uit het betaald voetbal. Veel clubs hebben naast hun naam bovendien ook hun coaches uitgeleend.
Hoewel het de afgelopen dagen flink regende, kan dat volgens BVV-voorzitter Martin Seltenrijch geen roet meer in het eten gooien. "De wedstrijden worden hoofdzakelijk gespeeld op kunstgras. Dat kan aardig wat water aan."
Blind
Winnen is woensdag niet het allerbelangrijkst, al heeft de beste club wel iets om naar uit te kijken. De prijs wordt namelijk uitgereikt door niemand minder dan bondscoach Danny Blind. "Ik twijfel er niet aan dat hij dat goed gaat doen", zegt Seltenrijch.
Keeperstrainer Ruud Hesp van PSV is één van de professionals die zich ontfermen over de G-voetballers. Hij liet woensdag direct zien niet de beroerdste te zijn, door een van de deelnemers en zijn vader een lift te geven vanuit het hotel.
Hesp benadrukt als coach niet alleen voor de winst te gaan. "Het allerbelangrijkste is dat je ziet dat de jongens plezier hebben en dat het op een leuke en faire manier gaat", zegt hij. "En dat ze het beste uit zichzelf halen."