nieuws

Broers jaren de cel in na 'schokkend' geweld tegen Rotterdammer

Gevangenis (Archieffoto)
Gevangenis (Archieffoto)
Twee broers die vorig jaar in Den Haag een Rotterdammer schopten en sloegen, gaan daarvoor 2,5 en 2 jaar de cel in. Ook legde de rechter woensdag een voorwaardelijke straf van een half jaar op aan de mannen. Dat moet voorkomen dat ze in herhaling vallen.
Het slachtoffer zat op 8 november vorig jaar op de trein te wachten op het Haagse station Laan van NOI. Daar riep hij de oudste van de broers tot de orde. Deze liep na een breuk met zijn vriendin schreeuwend over het station en gooide daar een steen door een ruit.
Toen de Rotterdammer later probeerde op de metro te stappen, werd hij aangevallen door de broers en twee andere mannen. ''Het slachtoffer wordt geduwd en getrokken, geslagen, geschopt en ten val gebracht'', aldus de rechtbank in een toelichting.
Hoofd
Ook toen de Rotterdammer op de grond lag, stopte het geweld niet. De mannen schopten en sloegen hem hard tegen zijn hoofd en lichaam. ''Het slachtoffer heeft hieraan ernstig, waarschijnlijk blijvend letsel overgehouden.''
Volgens de rechtbank heeft het slachtoffer geluk dat hij de aanvaring overleefde. De daders lieten volgens de rechters zien een 'volstrekt gebrek aan respect' te hebben voor het leven van een ander. Daarom verdwijnen ze enkele jaren achter de tralies.
De broers van 25 en 20 jaar oud moeten zich ook verplicht laten behandelen om te leren omgaan met agressie. Verder moeten ze een schadevergoeding betalen aan het slachtoffer.