nieuws

Zonnebloemwedstrijd Radio Rijnmond gaat laatste maand in

Al ruim drie maanden zijn zo'n tweehonderd mensen uit de regio Rijnmond bijna dagelijks druk met hun zonnebloemen. Ze strijden om de titel 'Zonnebloemkampioen 2016' van Radio Rijnmond. Diegene met de hoogste zonnebloem wint.
Deze maand maken ze zich op voor de beslissende fase.
Een groepje van zo'n acht fanatieke tuiniers zit elkaar dicht op de hielen. Volgens de laatste gegevens tikt de langste zonnebloem bijna de vier meter aan. En die groeit op Rotterdam-Zuid op het plaatsje onder het balkon van Jan Dirkzwager.
In het programma Dwars door Rijnmond op Radio Rijnmond volgt Marleen Scheurkogel de belevenissen van de deelnemers in de regio.
Zelfs bewoners zonder tuin doen mee aan de wedstrijd. Zo wist Dirk Vuijk uit Rotterdam een zonnebloem te laten groeien op zijn balkon en 'leent' hij een stukje muur van het verzorgingshuis, compleet met een verbodsbod 'niet voeren', want water geven en bemesten dient zorgvuldig te gebeuren.
De finale van de wedstrijd is dit jaar op 31 augustus en die dag tussen 10.00 en 13.00 uur live te volgen op Radio Rijnmond.