nieuws

'Beveiligers grepen niet in bij mishandeling'

Een 25-jarige Rotterdammer is zaterdagavond zwaar mishandeld door een groep mannen. Het gebeurde op het Binnenwegplein in Rotterdam, op de avond van het Zomercarnaval. Beveiligers in de buurt zouden niet ingegrepen hebben.
De familie heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag. Het 25-jarige slachtoffer heeft verwondingen aan zijn oogkas, kaak en slaap en is al meerdere keren geopereerd. Drie verdachten zijn aangehouden.
Uit angst voor hun veiligheid willen de twee vrienden en de broer van het slachtoffer anoniem blijven.
Bloed
"Toen ik zondag voor het eerst bij hem kwam kijken in het ziekenhuis, zag ik hoe ernstig hij er aan toe is", vertelt de broer. "Je zag het bloed uit zijn traanklieren komen. Onherkenbaar."
Zaterdagavond ontstaat er een klein opstootje voor een avondwinkel aan de Leuvehaven. Het blijft bij wat duw- en trekwerk. Maar ongeveer een half uur later gaat het toch mis. Als de vrienden op het Binnenwegplein arriveren, worden ze belaagd door een groep mannen.

Krukken

"Ze vroegen of wij die jongens van de Leuvehaven waren", vertelt een vriend van het slachtoffer. Zelf loopt hij ook met krukken nadat hij klappen heeft gehad. Maar hij weet te ontkomen.
"Vanaf een afstandje zag ik hoe ze hem op zijn hoofd schopten. Het was misschien maar dertig seconden."
Tijdens de vechtpartij vragen de vrienden beveiligers om hulp. Zonder resultaat. "Ik kan het nog steeds niet geloven", vervolgt een van de jongens. "We riepen nog: 'help ons, help ons'. Maar ze zeiden, we bemoeien ons er niet mee."
Wie de beveiligers zijn en voor wie ze werken is niet duidelijk. De gemeente sluit in ieder geval uit dat het om stadswachten ging.