nieuws

Wim wandelt duizenden euro's bij elkaar voor goed doel

Istanboel is het niet geworden. Wandelaar Wim van Miltenburg (68) zag ervan af wegens de politieke onrust in Turkije. Maar een spectaculaire voettocht door heel Europa was het wel. Zondag is hij weer in Nederland.
Begin maart zwaaide Radio Rijnmond hem uit in Hoek van Holland, vrijdagochtend was Wim weer in de uitzending tijdens de laatste etappe van zijn wandeling naar Varna in Bulgarije. Dan nog het laatste stukje naar Boekarest, en de vlucht naar huis.
4300 kilometer heeft hij inmiddels afgelegd om geld in te zamelen voor het Helen Dowling Instituut. Dat geeft psychologische zorg aan kankerpatiënten, een doel waarvoor hij veel begrip kreeg van mensen die hij onderweg tegenkwam.
Speciale gast
"Ergens in Oostenrijk kwam ik in op een feestje terecht van de plaatselijke blaaskapel en de brandweer. De volgende dag werd ik als speciale gast meegenomen naar een klassiek concert. Dat leverde al tweehonderd euro op voor het instituut."
Niet altijd was het makkelijk voor Wim. "In al die tijd ben ik twee andere wandelaars tegengekomen, dan denk je weleens 'ben ik nou de enige idioot?' En soms zat ik er fysiek en mentaal zwaar doorheen. Kwam ik gelukkig wel een Zwitser tegen die er net zo aan toe was. Met hem ben ik tien dagen opgelopen."
Eten en drinken
Talloze ontmoetingen heeft Wim van Miltenburg gehad de afgelopen maanden. Veel waren erg positief. "Een vrouw in een heel klein dorpje waar allebei de horecagelegenheden gesloten waren, heeft me een slaapplaats en eten en drinken gegeven. Zulke dingen."
Wie het goede doel van zijn wandeling alsnog wil steunen, kan terecht op de website van het Helen Dowling Instituut, of op Wim's eigen pagina bij JustGiving. Donderdagochtend stond de teller daar op € 8.642,50.