nieuws

Braber: 'Zes Tour-renners aan de start in Oostvoorne'

De 36e wielerronde van Oostvoorne wordt vandaag (donderdag) verreden. Organisator Bob Braber is tevreden met het deelnemersveld van de profronde, maar had graag enkele grote namen aan de start gehad. Zijn gewenste viertal renners maakt zich echter op voor de Olympische Spelen in Rio.
"We hadden dolgraag Tom Dumoulin gehad. Vorig jaar hadden we hier al Bauke Mollema. Wout Poels had ook een leuke geweest, of Steven Kruijswijk. We hadden best één van die vier willen hebben, ook al kosten ze veel geld. Maar buiten dat om hebben we een prima veld", aldus Braber.

Deelnemersveld

Aan de start van de 32e profronde verschijnt toch een aantal grote namen. Zo zal Nederlands kampioen Dylan Groenewegen zich om 19:15 opmaken voor 80 kilometer. Ook Tour-renners Dylan van Baarle, Stef Clement, Roy Curvers, Ramon Sinkeldam en Wilco Kelderman maken deel uit van het deelnemersveld, dat in totaal uit ruim dertig renners bestaat.

Financiële plaatje

De organisatie beschikt over een totale begroting van 125.000 euro. "Dat is niet alleen voor de renners. Dat geld is ook voor de prominetenkoers met 21 derny's. Goede dames moet je tegenwoordig ook betalen. Er staan alleen al duizend hekken, noem maar op. In de VIP-ruimte staan ook een hoop spulletjes die een hoop geld kosten", aldus Braber.
"Ik wil niet zeggen dat het dit jaar super moeilijk was, maar het is allemaal wringen. Iedereen gaat omhoog, renners gaan vaak omhoog, als je wat bestelt dan gaat het omhoog en de sponsorgelden gaan iets naar omlaag. Dan heb je toch wat probleempjes. Maar wij zijn helemaal financieel rond, want wij passen het profrennersveld aan, aan de centjes die we hebben. Wij gaan dus nooit het schip in", legt Braber uit.

Prominenten

Voorafgaand aan de profronde wordt er een prominentenkoers gehouden. Daar verschijnen onder meer voormalig-Nederlands kampioen op de weg Maarten den Bakker, ploegleider van Team Roompot Erik Breukink en voormalig wielrenner Kenny van Hummel aan de start.

Vrouwen

De vrouwen rijden om 15:30 een koers over 65 kilometer. In het deelnemersveld vinden we onder meer Nederlands kampioene Anouska Koster terug. Ook Chantal Blaak uit Berkel en Rodenrijs en Lucinda Brand uit Oud-Beijerland verschijnen aan de start in Oostvoorne.

Publiek

De organisatie verwacht 10.000 tot 15.000 bezoekers te trekken. "Er gaan nu een paar donkere wolkjes over Oostvoorne", vertelde hij donderdagochten. "Het is geslaagd als het droog blijft, als we leuke winnaars hebben en als het publiek het naar hun zin heeft gehad. We hebben altijd Nederlands repertoire na afloop, dit jaar zijn dat de Gebroeders Ko. Dat spreekt ook altijd veel mensen aan."