nieuws

Vlinder mee in Chris Natuurlijk van 6 augustus

IMG_4693
IMG_4693
Tuinvlinders tellen, op bezoek in de Tuinen van Mien Ruys en reizende pioniers in Chris Natuurlijk.
Vlinder mee

De dagpauwoog of de atalanta?

Welke vlinder wordt dit jaar het meest geteld tijdens de jaarlijkse tuinvlindertelling? Vorig jaar was het de atalanta die ook in de tuin van Christine en Paul van Paassen het meest werd geteld. Chris Natuurlijk telt dit jaar mee in de Vlaardingse volkstuin van het echtpaar Van Paassen.
op 5, 6 en 7 augustus en tel een kwartier lang de vlinders in je tuin. De Vlinderstichting gebruikt de gegevens om een goed beeld te krijgen van de vlinders in steden en dorpen.


Reizen is afzien

Iedereen die een beetje reist, weet dat het soms behoorlijk afzien is.

Maar het is niets in vergelijking met de pioniers die in vorige eeuwen voor het eerst naar onbekende streken afreisden op zoek naar bijvoorbeeld nieuwe diersoorten, planten of andere volken. Chris Natuurlijk praat erover met
, schrijver van het boek


Zomerspecial Mien Ruys

De Rotterdamse uitgeverij De HEF werkt aan een
, de moeder van de moderne tuinarchitectuur. Landschapsarchitecte Anne Mieke Backer en biograaf Leo den Dulk praten erover in de
in Dedemsvaart.

De makers hadden de beschikking over de dagboeken van de invloedrijke tuinarchitecte uit de vorige eeuw, waardoor niet alleen aandacht is voor het werk van Mien Ruys, maar ook voor haar persoonlijke leven, haar sociale idealen en haar worsteling met de burgerlijke opvattingen van die tijd.

Over Chris Natuurlijk!

Waar hoor je over mooie parken, goede boeken, of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk! Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond.