nieuws

Dulfer: 'Zorgen dat we weer winnen van Frankrijk'

De Nederlandse handbaldames spelen zaterdag hun eerste wedstrijd op de Olympische Spelen in Rio. Frankrijk is in dat duel de tegenstander. "De laatste twee keer is het goed gegaan tegen Frankrijk en daar gaan we dit keer weer voor zorgen, dat we gaan winnen", aldus Kelly Dulfer uit Schiedam, één van de speelsters van Oranje.
De Nederlandse selectie mocht donderdag voor het eerst trainen in de Future Arena, de hal waarin de wedstrijd tegen Frankrijk wordt gespeeld. "Het is een heel mooie hal. We hebben de afgelopen dagen in kleinere hallen getraind. Nu mochten we voor het eerst 50 minuten in de hal trainen. Wel goed om even de sfeer te proeven. De vloer is lekker. Het was wel warmer dan in de andere hallen. Maar het is te doen, het is een goede hal", aldus Dulfer.
In Brazilië verblijven de sporters in het Olympisch dorp. Dulfer: "Het heeft wel iets. Het is iets anders dan op een WK, dan zit je met het team in een hotel. Nu zit je met alle sporters bij elkaar. Het is wel een leuke sfeer, maar met eten is het wel heel erg zoeken en heel druk. Dat is wel wat minder."
Behalve regiogenoot Kelly Dulfer maken ook Ailly Luciano uit Papendrecht en Jasmina Jankovic uit Schiedam deel uit van de Nederlandse selectie.
Naast Frankrijk en Nederland maken ook Argentinië, Zuid-Korea, Zweden en Rusland deel uit van groep B.