nieuws

Omstanders redden toeristen uit haven Hoek van Holland

Een Indiase toerist kreeg woensdag de schrik van zijn leven toen hij in Hoek van Holland uitgleed en in de haven viel. De man kon niet zwemmen. Een Duitse vriend dook achter de drenkeling aan, maar kon vervolgens evenmin uit het water komen.
''De Indiër is helemaal kopje onder gegaan. Daarna is de Duitser achter hem aangesprongen'', zegt lokale ondernemer Linda Geers, die besloot niet op de hulpdiensten te wachten. Met KNRM-schipper Jan van der Sar kwam ze in actie.
''We hebben ze allebei uit het water gehaald'', zegt de 25-jarige eigenaresse van restaurant Mijn Torpedoloods. Kort daarop scheurden de hulpdiensten de Berghaven binnen. ''Alle toeters en bellen'', grapt Geers.
Geschrokken
De buitenlandse drenkelingen waren nogal overdonderd door hun avontuur. ''Ze waren een beetje geschrokken van alle diensten'', zegt de ondernemer. ''Ze zagen gelijk alles: politie, brandweer en KNRM natuurlijk.''
Het kletsnatte duo werd opgevangen in een politiewagen, waar ze een warme deken kregen. De mannen zijn later naar hun hotel gebracht. Inmiddels kunnen ze wel lachen om de hachelijke belevenis. Op foto's poseren ze opgelucht met hun redders.