nieuws

Boer uit Nieuw-Lekkerland zet melktap langs de weg

Melk is goed voor elk. Zeker in Nieuw-Lekkerland hebben ze die spreuk goed in de oren geknoopt. Bij boer Klaas is sinds kort een melktap langs de weg te vinden.
Wie een euro in de automaat gooit, krijgt een liter verse melk. Met de melktap wil boer Klaas laten zien dat de echte witte motor niet uit de supermarkt komt, maar uit de koe.
"Verser kan het bijna niet", zegt Klaas Damsteegt. "Dit is echte melk, rauwe koemelk. Er is niks uitgehaald en niets aan toegevoegd. Puur natuur."

Nostalgisch

Boerin Hetty kwam op het idee om melk langs de weg te verkopen toen een andere melkboer in de buurt stopte met de verkoop. De keuze viel op een automaat, zodat ze niet zelf in een winkel hoeft te staan.
De eerste reacties zijn lovend. "Lekker en nostalgisch", vinden mensen het volgens Hetty Damsteegt. "Het is een beetje zoals vroeger, toen je nog melk ging halen bij de melkboer."

Verhitten

Het mag dan wel puur natuur en nostalgisch zijn, toch gaat 'Melk is goed voor elk' hier niet voor iedereen op. Zwangere vrouwen en mensen met een verminderde weerstand moeten de melk even verhitten om elk risico uit te sluiten.