nieuws

Siemens ziet 2016 zonniger in

Logo Rijnmond InZaken
Logo Rijnmond InZaken
Het Duitse technologieconcern Siemens heeft zijn
winstverwachting voor heel 2016 verhoogd, omdat het afgelopen kwartaal beter is verlopen dan verwacht. Het concern wist de afgelopen maanden onder meer een aantal grote orders voor turbines en compressors voor de

energiesector binnen te halen.
De operationele winst van Siemens viel in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar ten opzichte van een jaar geleden een vijfde hoger uit op 2,2 miljard euro. Dat was meer dan waar analisten van uitgingen. Ook was de
winstmarge van Siemens aan de bovenkant van de eerder afgegeven bandbreedte. Voor het hele jaar verwacht Siemens nu een winst van 6,50 tot 6,70 euro per aandeel. Dat was eerder 6 tot 6,40 euro.
Topman Joe Kaeser sprak in een toelichting van overtuigende resultaten, vooral wanneer die worden afgezet tegen de moeizame marktomstandigheden.
Siemens heeft om die reden eerder omvangrijke reorganisaties aangekondigd, waarbij inmiddels duizenden banen zijn geschrapt.
Onder leiding van Kaeser verschuift de focus van Siemens steeds meer op richting de energiemarkt. In juni kondigde het bedrijf een samenwerking aan met het Spaanse Gamesa op het gebied van windenergie, waarmee het de concurrentie wil aangaan met marktleider Vestas. Ook trok Siemens eerder miljarden uit voor de overname van de Amerikaanse toeleverancier aan de olie- en gasindustrie Dresser-Rand en de energietak van Rolls-Royce.
Siemens is ook producent van onder meer treinen, medische apparatuur en fabrieksinstallaties.