CORONAVACCIN

Goeree-Overflakkee: in vier dagen het complete eiland geboosterd

Vaccinatielocatie GGD
Vaccinatielocatie GGD © Jordy Nijenhuis
Iedereen van achttien jaar en ouder op Goeree-Overflakkee kan op 7 januari geboosterd zijn. De gemeente gaat samen met zorgkoepel Curamare, de huisartsen, de ondernemersvereniging iedereen die dat wil in vier dagen een derde prik geven. Daar hoeft geen aparte afspraak voor gemaakt te worden.
Op Goeree-Overflakkee is geen locatie gepland voor een priklocatie. Om de mensen toch zo goed mogelijk te beschermen tegen de omikronvariant van het coronavaccin gaan de partijen nu samenwerken.
Op basis van postcode krijgen bewoners een tijdslot toegewezen voor een plek in sporthal De Staver in Sommelsdijk. De prikken worden gezet op 30 en 31 december en op 6 en 7 januari.
De gemeente Goeree-Overflakkee benadrukt dat de actie alleen is voor mensen die op Goeree-Overflakkee woonachtig zijn. Dit wordt gezegd om 'booster-toerisme' te voorkomen.
Het is niet voor het eerst dat partijen buiten de GGD besluiten om zelf het publiek te gaan prikken. Daar was de GGD geen voorstander van. Volgens de betrokken partijen is deze actie opgezet in samenspraak met de GGD Rotterdam-Rijnmond.
Hier staat het prikschema van Goeree-Overflakkee.