nieuws

Stef Clement wint Ronde van Oostvoorne

Stef Clement heeft de 32e editie van de profwielerronde van Oostvoorne op zijn naam geschreven. De renner van IAM Cyling was donderdagavond te sterk voor zijn rivalen Dylan van Baarle en Ramon Sinkeldam.
"Het was fantastisch. Winnen blijft heerlijk en went nooit", zegt een blije Clement, die het wel zwaar had in het begin. "Ik moest een uurtje inkomen en had het even slecht, dus het was even kijken om de sterke jongens bij te houden. Dan moet je het link spelen en wachten tot het laatste moment om één keer durven te gaan", aldus de 33-jarige Tilburger.
Lucinda Brand uit Oud-Beijerland won eerder op de dag bij de vrouwen. Ze versloeg onder meer Chantal Blaak uit Berkel en Rodenrijs en Nederlands kampioene Anouska Koster.

Tevreden organisatie

"We zijn heel blij met Stef als winnaar. Hij is een geweldige kerel en bovendien één van de betere Nederlanders. Tegen het einde was het een fantastisch gebeuren", laat organisator Bob Braber na afloop weten.
Zeker vier renners die op het verlanglijstje stonden van Braber, hadden het te druk omdat ze warm liepen voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. "We hadden ook gekozen voor Tom Dumoulin, maar helaas ging het niet. Vorig jaar hadden we hier al Bauke Mollema."
"We hopen het volgend jaar weer te organiseren. Ik ga door zolang ik de gezondheid heb en dit prettige comité", aldus de organisator van de Ronde van Oostvoorne.