nieuws

Sesamstraat te gast op Varend Corso

Bert, Ernie, Tommie en Elmo uit Sesamstraat maken vrijdag varend hun opwachting in Vlaardingen en Maassluis. Het is de Rijnmonddag van het Varend Corso, een Westlandse traditie die het hele weekend duurt.
Vijftig boten varen er dit jaar mee. Dat zijn er iets meer dan in voorgaande edities. "Je kunt merken dat het economisch beter gaat", zegt organisator Jan Verheij. "Het thema is 'Beeldschoon', dat is een brede opzet waar je allerlei mooie dingen bij kunt verwachten."
Spektakelboten
Van de vijftig corsoschepen zijn er 28 'spektakelboten', die zijn opgetuigd met bloemen, planten, groente en fruit, als producten van het Westland. Ook varen er muziekboten mee, en gewone vaartuigen van Westlanders.
De Sesamstraatfiguren zijn erbij, omdat het beroemde tv-programma veertig jaar bestaat. "We hebben de rechten gekregen om de figuren te gebruiken", zegt Verheij. "Van Elmo is er zelfs een speciale sprekende pop ingevlogen uit de Verenigde Staten."
Trouwen aan boord
Voor het eerst hebben Westlandse stellen ook de mogelijkheid om tijdens het Varend Corso in het huwelijk te treden. Vier paren maken van die mogelijkheid gebruik en trouwen dit weekend aan boord van een van de corsoboten.
De route van het Varend Corso is te zien op de website www.varendcorso.nl. De beste plekken om de boten te bekijken zijn:
- de Emmakade in Vlaardingen, waar vrijdagmiddag om 17.15 wordt gekeerd
- de oude veiling in Maasland, waar vrijdagavond van 19.30 tot 21.00 uur een vlootschouw wordt gehouden.